Aloe vera, supranumită „elixirul tinereții” – Dacă ai o plantă de aloe vera în casă, iată cum o poți folosi

Aloe vera, supranumita „elixirul tinereții”, este o planta cu multiple utilizări în medicina alternativa și în cosmetica. Vechii egipteni o numeau „planta nemuririi” și o puneau printre darurile funerare înmormântate împreună cu faraonii, pentru a asigura, chiar și după moarte, sănătate spiritului faraonului.

Cu sute de ani în urma africanii agățau planta în mănunchiuri deasupra ușii, pentru a alunga spiritele malefice. Medici celebri ai antichității și personalități istorice remarcabile au fost fascinate de puterea curativa a acestei plante, iar prima atestare „documentara” a ei o găsim incrustata în piatra, pe o plăcuta descoperita într-un mormânt egiptean de acum 3500 de ani. Frunza de aloe vera conține mai mult de 75 de substanțe active – unele greu de sintetizat în laborator – printre care aminoacizi, minerale, vitamine, fitosteroli, bradikininaza, hormoni vegetali, mucopolizaharide.

Înțepături de insecte

Aloe vera conține 6 agenți antiseptici: lupeol, acid salicilic, uree, acid cinamic, fenoli și sulf, toți au acțiune inhibitoare asupra ciupercilor, bacteriilor și virusurilor. Gelul de aloe vera poate fi folosit ca un remediu natural inclusiv pentru dermatita cauzată de iedera otrăvitoare.

Demachiant natural

Dacă aveți nevoie de un demachiant natural care să nu irite pielea și să fie și ieftin, folosiți o combinație de apă de aloe vera și ulei de măsline. Această soluție curăță pielea, și totodată o hidratează și o întinerește. Apa
de aloe vera se poate găsi la magazinele naturiste.

Arsuri solare

Gelul din frunzele de aloe vera se folosește de sute de ani pentru rolul sau hidratant și pentru faptul că favorizează vindecarea pielii. Totodată, substanțele active din planta încetinesc schimbările degenerative ale pielii și stimulează producția de colagen și de elastina, care ajuta la vindecarea și refacerea pielii. Aceste acțiuni, recomanda aloe vera drept un ajutor în tratarea acestor afecțiuni. Un studiu realizat în 2007 a evidențiat faptul că utilizarea gelului de aloe vera a ajutat la accelerarea procesului de vindecare pacienților cu arsuri ale pielii.

Reduce semnele timpurii ale îmbătrânirii tenului

Când vine vorba de efectele Aloe Vera asupra întineririi pielii, un studiu realizat pe 30 de femei de peste 45 de ani a demonstrat că aplicarea pentru 90 de zile a gelului cu Aloe Vera contribuie la creșterea producției de colagen, un element esențial în elasticitatea pielii. Cum tratam acneea cu Aloe Vera? Atunci când vine vorba de folosirea Aloe Vera pentru a trata acneea, exista doua variante de acțiune: aplicarea propriu-zisa sau prepararea în casa a unei măști pe baza de gel de aloe.

Aloe Vera în stare pura are un conținut bogat de antioxidanți, iar rolul sau antiinflamator combinat cu acțiunea blândă hidratanta face din acesta planta medicinala tratamentul ideal pentru acnee. Pentru rezultate optime, aplica seva de aloe seara, înainte de culcare, pe zonele cu probleme, apoi, dimineața, clătește cu apa călduță.

Alte utilizări

 • Herpes
 • Piciorul de atlet
 • Reacții alergice
 • Piele uscată
 • Acnee
 • Psoriazis
 • Vergeturi
 • Rozacee
 • Negi
 • Riduri
 • Eczeme
  Loading...